Skip links

Blog’unuzun neden mobil uygulamasına sahip olmalısınız?

Blog’unuzun neden mobil uygulamasına sahip olmalısınız?Blog okuyucuları, içeriklerin kolayca ulaşabilecekleri formatta olmasını istiyor. Bilgisayar başına geçip bir web sitesine girdikten sonra içerik aramak artık çoğu akıllı telefon kullanıcısı için demode bir hale gelmeye başladı. Özellikle de hızın önemli hale geldiği ve giderek herkesin mobilleştiği dünyada hemen her içeriğe hemen o anda ulaşabilmek daha da önem kazanıyor.

Blog’unuzun kullanıcı deneyimi ön planda tutularak hazırlanmış mobil uygulaması ile takipçilerinize istediğini vermeniz, hem kullanıcı bağlılığını artıracak hem de daha fazla içeriğin tüketilmesini sağlayacaktır. İster tecrübeli ister tecrübesiz bir blogger olun,  blog’unuzun mobil uygulaması yoksa çok şey kaçırdığınızı bilmenizde fayda var. Peki mobil uygulama sahibi olmak blog’unuz açısından size ne sağlayabilir?

Erişilebilir olmanıza katkıda bulunur

Son istatistiklere göre akıllı telefonlarda geçirilen sürenin yüzde 86’sı mobil uygulamalarda geçiriliyor. Bu oran azımsanamayacak kadar fazla. Ürettiğiniz içeriğin, takipçileriniz tarafından istenen an istenen yerden görüntülenmesini sağlamak hem blog’unuzun bilinirliğini artırmanıza hem de daha fazla içeriğin tüketilmesine yardımcı olabilir.

Rakiplerinizin arasından sıyrılmanıza yardımcı olur

Blog’unuz için bir mobil uygulama yayınlamanız, blogger dünyasının asla durulmayan rekabet ortamında fark edilmenize katkıda bulunabilir. Mobil kullanıcıların içeriklerinize kolayca erişebilmesi blog’unuzun imajını pozitif yönde etkileyerek rakiplerinizin arasından sıyrılmanıza ön ayak olabilir. Mobil uygulama ayrıca blog’unuza trafik sağlamada da etkili olacaktır.

Daha fazla içerik tüketimi sağlar

Araştırmalara göre her 10 akıllı telefon kullanıcısından 8’i günlük rutinine başlamadan önce akıllı telefonları üzerinden sosyal medya hesaplarını ve diğer favori mobil uygulamalarını kontrol ediyor. Bu işlemi aynı şekilde akşam uyumadan önce de tekrarlıyorlar. Blog’unuzun devamlı ziyaretçilerinin mobil uygulamanızı indirerek günlük rutinlerine başlamadan önce ve bitirdikten sonra da blog’unuzu ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz.

The Huffington Post CEO’su Jimmy Maymann, içerik üreticilerinin mobil uygulama yerine mobil sitelere odaklanmasını yanlış bulduğunu belirtiyor. Maymann, The Huffington Post mobil uygulamasını indiren kullanıcıların mobil siteyi ziyaret eden kullanıcılara göre 10 kat daha fazla içerik tükettiğini de ekliyor.

Bir diğer önemli örnek ise BuzzFeed’ten. BuzzFeed mobil uygulaması üzerinden içerik tüketen kullanıcılar, web sitesini ziyaret ederek içerik tüketen kullanıcılara göre 22 ila 25 içerik daha fazla tüketiyor.

Akıllı telefonların, uygulamalar için sağladığı en güzel özelliklerden birisi olan anlık bildirimleri siz de blog’unuzun uygulaması için kullanabilirsiniz. Her yeni yazı yayınladığınızda kullanıcılarınızı bilgilendirebilir ve onların da içeriklerinizle ilgili olarak güncel kalmasını sağlayabilirsiniz.

Paylaşım kolaylığı yaratır

Takipçilerinizin mobil uygulamanız üzerinden içeriklerinizi kolayca sosyal ağlar üzerinden paylaşmalarına da yardımcı olabilirsiniz. Mobil sitenizde kullanıcının kendisinin içerik bağlantısını kopyalayıp, tarayıcıdan çıkarak sosyal ağ uygulamasına giderek paylaşması gerekiyor. Bunun yerine mobil uygulamanızın diğer uygulamalar ile entegre çalışarak bu paylaşım aksiyonunu çok daha kolay gerçekleştirmesine imkan verebilirsiniz.

Blog’unuzun mobil uygulaması hem yeni okuyuculara ulaşmak hem de var olan okuyucularınıza kolaylık sunmak açısından olması gereken bir araç. Eğer siz de bir blog sahibiyseniz ve okuyucu kitlenizle buluşmak istiyorsanız hemen MobiRoller hesabınızı oluşturun, mobil dünyaya sağlam bir giriş yapın.

Leave a comment